Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Open Stage – Karlstad

oktober 14 kl18:00 - 21:00

Gratis

En öppen scen för dig som är nyfiken på psykodrama
Den 14 oktober 2021 klockan 18.00 – 21.00   

Open Stage är ett årligt evenemang som introducerades av Nordic and Baltic Board of Examination för mer än 10 år sedan. Det erbjuder en scen för handling och reflektion för dig som vill lära känna PSYCHODRAMA. Temat i år är ”Encounter. Att möta andra, är att möta oss själva ”.

I flera städer och platser i Finland, Estland, Lettland, Sverige och Norge presenterar vi Psykodrama för alla som ärt intresserade. I år erbjuds den öppna scenen även i Danmark och Vitryssland.

Psykodrama är för dem som vill arbeta med sin personliga utveckling och för dem som vill utveckla kreativitet i sitt arbete med människor. Eftersom förändringar sker i en ständigt ökande takt och vår miljö blir allt mer komplex, ökar kraven på individer såväl som på samhällen. Vi måste utveckla vår förmåga att hantera denna förändrade och ofta svåra verklighet.

Att utforska livet genom Psykodrama innebär att undersöka hur man kan leva livet mer uttrycksfullt och fullt, inför alla olika utmaningar vi möter.

Karlstad
Gjuteriet Verkstadsgatan 1

Anmäl dig till Urban Norlander urban@norlanderdialog.se
(Ingen avgift) eller genom att fylla i formuläret

Mer om Psykodrama

Psykodrama skapades av Dr JL Moreno. Moreno hade en stor tro på människans förmåga att vägleda och hjälpa sig själv. Inspirerad av barnens förhållande till omvärlden såg han betydelsen av leken. I barnens spontana spel hade önskningarnas magi en central plats. Barns lek och rollspel kan vara grymma, kärleksfulla, orealistiska, realistiska, men lämnar en känsla av välbefinnande. Fantasin är ett sätt för barnet att behärska sin situation i en hård och stor värld och få förtroende för sitt ”jag”.

Psykodrama används för närvarande för personlig utveckling, vägledning och terapeutiska syften. Men också för att utveckla färdigheter som skådespelare och teaterregissör och coaching. Psykodrama är en konstform med kognitiva och beteendemässiga inslag. När man som deltagare deltar i sina egna och andras drama utvecklar man nya roller. Rollrepertoaren ökar vilket ökar förmågan att hantera gamla och nya situationer. Fokus ligger på att utveckla resurser och därmed öka kompetensen att hantera olika situationer.

Ledare

Urban Norlander, psykodramaregissör TEP (Trainer, Educator, Practitioner genom NBE), Diplomerad coach (ICF) och utbildad skådespelare, regissör och teaterpedagog. Har arbetat med barn- och ungdomsgrupper och lärarfortbildningar i grundskolan och på universitet. Samt med arbetsgruppsutveckling vid personalutbildningar i företag. 

Ang Covid-19

Den 29 september släpper Folkhälsomyndigheten på alla restriktioner när det gäller sammankomster. Det är skönt att vi äntligen börjar återvända till någon sorts normalläge. Vi ställer inga särskilda krav på dig som deltagare men naturligtvis är vi tacksamma om du inte kommer när du är förkyld.

Dessutom kommer det att finnas handsprit tillgängligt.

Plats: Gjuteriet, verkstadsgatan 1,  Karlstad
Kostnad: Gratis

Sista anmälningsdag är tisdagen den 12 oktober

Kontakt

Urban Norlander
0707-548803
info@svenskamorenoinstitutet.se

Välkommen till en magisk och spännande kväll.

 

Vi samarbetar med studiefrämjandet

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Klicka på Kommer för att anmäla dig

0 Kommer
10 återstår
Svara här

Detaljer

Datum:
oktober 14
Tid:
18:00 - 21:00
Pris:
Gratis

Plats

Gjuteriet
Verkstadsgatan 1
Karlstad, Värmland 65219 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0707548803

Comments are closed.