Loading Events

« All Events

Öppen scen hösten 2022

augusti 23 kl18:00 - 21:00

Öppen scen är två öppna kvällar för dig som är nyfiken på och vill veta mer om psykodrama

Vad är psykodrama

Komplexiteten i att vara människa ökar hela tiden. De val vi behöver göra och kraven på både individer och grupper blir fler. Inte minst har det märkts de senaste åren när först pandemin och sedan krig i vår omedelbara närhet har förändrat tillvaron för många människor. Saker vi tidigare tog för givet gäller inte längre.

Men det är inte bara stora förändringar påverkar som påverkar oss.  Alla förändringar, en relation som kraschar ett byte av arbete osv påverkar vår förmåga att relatera till andra.  Vi behöver utveckla vår förmåga att hantera den komplexa föränderliga verkligheten och vi behöver förbereda oss och stå upp för ett mänskligt humant samhälle och värna om genuina möten.

Att arbetet med psykodrama är ett sätt att göra det. Psykodrama är inte en lösning men ett sätt att arbeta med sig själv och sina relationer och öka sin medvetenhet för att kunna göra medvetna val i stort och smått. Det är också ett sätt att bryta gamla mönster som inte längre fungerar och träna in nya som är bättre anpassade till den verklighet som ska hanteras.

Psykodrama är ett genuint kreativt sätt att arbeta med terapi, handledning, personlig utveckling och grupputveckling. Det utvecklar också dina färdigheter som coach, skådespelare och ledare. Psykodrama har kognitiva och beteendemässiga element. När du deltar i dina egna och andras dramer, utvecklar du nya sidor av dig själv. Du ökar din “rollrepertoar” och din förmåga att hantera gamla och nya situationer på ett mer adekvat sätt. Fokus läggs på att utveckla dina resurser så att du kan berika din livskvalitet genom att utforska det förflutna i nutid och för att kunna ta fullt ansvar för din framtid. Förutom terapi är psykodrama användbara i skolor, vård, socialt arbete, organisationsutveckling och inte minst för arbete med konflikthantering på individ- och gruppnivå.

Under kvällen kommer vi att utforska vad psykodrama är och du behöver inga förkunskaper. Vi kommer att presentera arbetssättet i praktisk handling och du får möjlighet att själv prova olika moment. Allt i din egen takt. 

Ledare

Urban Norlander

Psykodramaregissör TEP (Trainer, Educator, Practitioner genom NBE), Diplomerad coach (ICF), Utbildad handledare i psykosocialt arbete vid Ersta Sköndal Bräcke högskola samt utbildad skådespelare, regissör och teaterpedagog.

Kostnad

Kvällen är gratis och under kvällen tar vi en paus och fikar tillsamman.

Plats

Gjuteriet, Verkstadsgatan 1, 65219 Karlstad

Kontakta mig för mer information

Urban Norlander
0707-548803
info@svenskamorenoinstitutet.se

Anmäl dig här:

Du kan anmäla dig till en kväll eller till båda.
Ange här om det är något du vill att vi ska veta i still med allergier eller liknande

Vi samarbetar med Studiefrämjandet Örebro/Värmland

Details

Date:
augusti 23
Time:
18:00 - 21:00
Event Category:

Venue

Gjuteriet
Verkstadsgatan 1
Karlstad, Värmland 65219 Sverige
+ Google Map
Phone:
0707548803