Laddar Evenemang

Öppen scen för dig som är nyfiken på psykodrama.
Karlstad 28 september

Psykodrama och förändringsarbete

Att stå inför en förändring, vara mitt i den eller precis ha genomfört den, kan vara omvälvande och förvirrande. Att ta en paus och reflektera eller stiga ur processen och se den utifrån kan vara helt nödvändigt för att inte bli helt uppslukad och förvirrad av det som pågår. På psykodramascenen kan vi göra just det. Med hjälp av gruppen och regissören kan protagonisten (den som har huvudrollen i dramat) få nya perspektiv på den situation hen befinner sig i.   Under kvällen kommer vi att arbeta med fokus på förändringsarbete. Du behöver inga förkunskaper i psykodrama. Vi kommer att presentera psykodrama i praktisk handling och du får möjlighet att själv prova olika moment. Allt i din egen takt.

Om psykodrama

Psykodrama är ett kreativt konstnärligt sätt att utveckla vår förmåga att hantera den komplexa föränderliga verklighet som omger oss och att träna oss i att stå upp för ett mänskligt humant samhälle.
Psykodrama är inte en lösning men ett sätt att arbeta med sig själv och sina relationer och öka sin medvetenhet för att kunna göra medvetna val i stort och smått. Det är också ett sätt att bryta gamla mönster som inte längre fungerar och träna in nya som är bättre anpassade till den verklighet som vi ska hantera.

Psykodrama används inom terapi, pedagogik, handledning, personlig utveckling och grupp- och organisationsutveckling. Det innehåller också färdigheter som du har nytta av som coach, skådespelare och ledare. När du deltar i dina egna och andras dramer, utvecklar du nya sidor av dig själv. Du ökar din ”rollrepertoar” och din förmåga att hantera gamla och nya situationer på ett mer adekvat sätt. Fokus läggs på att utveckla dina resurser så att du kan berika din livskvalitet genom att utforska det förflutna i nutid och för att kunna ta fullt ansvar för din framtid.

Samtliga tider och teman
Ledare

Urban Norlander
Psykodramaregissör TEP (Trainer, Educator, Practitioner genom NBBE), Diplomerad coach (ICF), Utbildad handledare i psykosocialt arbete vid Ersta Sköndal Bräcke högskola samt utbildad skådespelare, regissör och teaterpedagog.

Urban har arbetat i med barn- och ungdomsgrupper och lärarfortbildningar i grundskolan. Samt med handledning och arbetsgruppsutveckling vid personalutbildningar i företag. Driver grundutbildning i psykodrama vid Svenska Morenoinstitutet, har kvällsgrupper med inriktning på personlig utveckling och coaching, samt genomfört ett flertal utbildningar om psykodrama vid Karlstads universitet.

Praktisk info

Lokal:
Vi kommer att vara på Gjuteriet Verkstadsgatan 1 i Karlstad.

Tid:
18:30 – 21:30

Kostnad:
Öppen scen ar gratis men komihåg att avanmäla dig i god tid om du får förhinder

Anmälan:

Anmäl dig i formuläret nedan

Vi samarbetar med Studiefrämjandet Örebro/Värmland

Anmälningsformulär

Vill du få uppdaterad
information ?

Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev
får du fortlöpande information om våra
workshops, seminarier, konferenser och utbildningar