Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Öppen scen

11 januari, 2022 kl18:00 - 21:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)

One event on 1 februari, 2022 at 18:00

En kväll i Januari och en i februari för dig som är nyfiken på psykodrama och vill arbeta med din personliga utveckling och för dig som vill utveckla din kreativitet i ditt arbete med människor.

Under 2021 genom förde vi två öppna kvällar i psykodrama och nu finns det återigen två möjligheter för dig som är nyfiken och vill veta mer.

Eftersom förändringar sker i en ständigt ökande takt och vår miljö blir allt mer komplex, ökar kraven på individer såväl som på samhällen. Vår  förmåga att hantera denna förändrade verklighet och göra svåra val sätts på prov. Ibland klarar vi att hantera alla valsituationer vi ställs inför men ibland blir det riktigt svårt.

Under kvällen kommer vi att med hjälp av psykodrama undersöka olika situationer och dilemman vi ställs inför. Psykodramascenen är vårt laboratorium där vi fritt utforskar och provar förhållningssätt utan att det får de konsekvenser det skulle ha fått i den verkliga världen. 

Vi kommer först att gå igenom de grundläggande elementen i psykodrama så du behöver inte ha några förkunskaper.

Att utforska livet genom Psykodrama innebär att undersöka hur man kan leva livet mer uttrycksfullt och fullt, inför alla olika utmaningar vi möter.

Mer om Psykodrama

Psykodrama skapades av Dr JL Moreno. Moreno hade en stor tro på människans förmåga att vägleda och hjälpa sig själv. Inspirerad av barnens förhållande till omvärlden såg han betydelsen av leken. I barnens spontana spel hade önskningarnas magi en central plats. Barns lek och rollspel kan vara grymma, kärleksfulla, orealistiska, realistiska, men lämnar en känsla av välbefinnande. Fantasin är ett sätt för barnet att behärska sin situation i en hård och stor värld och få förtroende för sitt ”jag”. Ett jag som enligt Morenos sätt att se är skapat av summan av alla de olika roller vi har förvärvat genom livet.

Psykodrama används för närvarande för personlig utveckling, vägledning och terapeutiska syften. Men också för att utveckla färdigheter som skådespelare och teaterregissör och coaching. Psykodrama är en konstform med kognitiva och beteendemässiga inslag. När man som deltagare deltar i sina egna och andras drama utvecklar man nya roller. Rollrepertoaren ökar vilket ökar förmågan att hantera gamla och nya situationer. Fokus ligger på att utveckla resurser och därmed öka kompetensen att hantera olika situationer.

Ledare

Urban Norlander, psykodramaregissör TEP (Trainer, Educator, Practitioner genom NBBE), Diplomerad coach (ICF) och utbildad skådespelare, regissör och teaterpedagog. Har arbetat med barn- och ungdomsgrupper och lärarfortbildningar i grundskolan och på universitet. Samt med arbetsgruppsutveckling vid personalutbildningar i företag. 

 

Plats: Gjuteriet, verkstadsgatan 1,  Karlstad
Kostnad: Gratis

Sista anmälningsdag är månagen den 15 november

Kontakt

Urban Norlander
0707-548803
info@svenskamorenoinstitutet.se

Anmäl dig här

Du kan anmäla dig till en eller till båda
Ange här om det är något du vill att vi ska veta i still med allergier eller liknande

Vi samarbetar med studiefrämjandet

Print Friendly, PDF & Email

Detaljer

Datum:
11 januari, 2022
Tid:
18:00 - 21:00

Arrangörer

Svenska Morenoinstitutet
Studiefrämjandet

Plats

Gjuteriet
Verkstadsgatan 1
Karlstad, Värmland 65219 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0707548803

Comments are closed.