Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

 • Detta evenemang har redan ägt rum.

Psykodramats mångfald

maj 7 kl10:00 - maj 8 kl16:00

Seminarium i Stockholm den 7 – 8 maj 2022

Välkommen till två heldagar med psykodrama där olika sätt att arbeta och olika teman presenteras. Du kan vara med oavsett om du tidigare har deltagit i psykodrama eller är helt ny i detta sammanhang. Det är en fördel om du är med båda dagarna. Några av de medverkande är endast med en dag.

Tid och plats

Lördagen den 7 maj kl.10:00 – 17:00 samt ett extrapass för dem som vill kl. 18:30 – 20:00
Söndagen den 8 maj kl. 10:00 – 16:00
Plats: Runda vägen 25, Alvik

Arrangör

Poppius Psykodrama & Sociometri

Allmänt om arbetssättet under de två dagarna

Psykodrama är en aktionsmetod, men du som är ovan kan ligga hur lågt du vill. Du väljer vad du vill göra. Alla är ändå delaktiga i gruppen, var och en på sitt sätt. Vi har mer aktion (psykodrama eller sociodrama) i det större rummet, mer föreläsningar, intervjuer och samtal i det mindre rummet. Psykodramas grundläggande teknik rollbytet kan vi arbeta med även i det lilla rummet.

Mat och annat praktiskt: 

Kaffe, te och enkel lunch (soppa) båda dagarna ingår. På lördagen har vi paus kl. 17:00 – 18:30. De som vill vara med på kvällen hinner då gå och äta något innan. Det går också bra att värma mat i mikro el dyl.  Lokalen består av ett stort rum och kök. Vi har även tillgång till ett mindre rum där vi kan sitta några personer när det är moment av samtal, men ofta kommer vi alla vara samlade i helgrupp. Arrangemanget är litet med endast två parallella workshops att välja emellan.

Kostnad:

500 kr, inkluderar soppa mm.

Anmälan:

Skicka ett mail till Ragnhild Poppius, poppiusragnhild@gmail.com
Vi bekräftar   och skickar en faktura.

Ladda ner foldern som PDF här    


Schema

Schemat som följer är preliminärt.

Lördagen den 7 maj

 • Kl. 10:00 – 10:45
  Presentation som Ragnhild Poppius håller i. Ragnhild är psykodramaregissör, TEP (Trainer, Educator and Practitioner) och legitimerad familjeterapeut.

 • Kl. 10:45 – 11:00 Kaffe

 • Kl. 11:00 – 13:15
  1. Sofia Thoresdotter
  musikterapeut, psykodramaterapeut, författare och trubadur.
  Workshop: Musikterapi och psykodrama. Hur dessa metoder kan berika varandra. Att arbeta med klang i stället för färg. Om du vill delta i Sofias workshop, ange det i din anmälan så får du en kort text som förberedelse.

  2. Mariolina Werner
  psykologilärare, psykodramatiker och sociodramatiker, har arbetat i tjugo år med psyko- och sociodrama på gymnasiet, nu på Skolverket (psykologiundervisning).
  Workshop: Jag önskar presentera ett sätt att arbeta med vanliga elever och med nyanlända, med en ”bild + psykodrama teknik” som jag har lärt mig av argentinska psykodramatiker.
  (Det mindre rummet)

 • Kl. 13:15 – 14:15 Sopplunch i lokalen
 • Kl. 14:15 – 16:00
  Göran Högberg, Läkare, psykodramatiker, lärare vid den Nordiska Utbildningen i Psykodrama (psykodrama.org) Workshop: Begreppet minnes-återkonsolidering som förändringsprincip i psykoterapi. Detta exemplifieras med gestaltning av trygg plats i psykodrama. 

 • Kl 16:00–17:00
  Judith Teszary

 • Kl. 17:00 – 18:30 Paus
 • Kl. 18:30  – 20:00  
  För alla som vill/orkar. Vi går igenom några av de psykodramatiska begrepp som gruppen har fått pröva på under dagen och ger exempel på olika former av processanalys.

 

Söndagen den 8 maj

 • Kl. 10:00 – 10:15. Presentation av dagens medverkande och deltagare.

 • Kl. 10:15 – 12:30 (Kaffe i en lämplig paus.)
  1. Monica Westberg, utbildad av Zerka Moreno, medgrundare av Norsk Psykodramaskole, ledare för PsykodramaAkademin, varit med och grundat organisationen FEPTO. Workshop: The Languages of peace. Presentation av Johan Galtungs modell för konflikthantering som kan användas i många sammanhang.
  2. Urban Norlander, Psykodramaregissör TEP (Trainer, Educator, Practitioner genom NBBE), Diplomerad coach (ICF), Utbildad handledare i psykosocialt arbete vid Ersta Sköndal Bräcke högskola samt skådespelare, regissör och teaterpedagog. Workshop: Horisonten finns alltid kvar. Vi utgår från Jonna Bornemarks bok med samma namn. (Det mindre rummet)

 • Kl. 12:30 – 13:00 Sopplunch i lokalen

 • Kl. 13:00 – 15:30
  1. Kerstin Jurdell, Psykodramaregissör, TEP, varit utbildare i psykodrama i många år, ledare av Psykodramaskolan. Workshop: Bibliodrama i krigets skugga – erfarenheter av en bibliodramagrupp i Svenska Kyrkan under våren 2022. Kort presentation och ett spel kring Boken om Ester – en hjältinna som modigt och skickligt lyckas rädda sitt folk (judarna) från utplåning. 
  Co-ledare: Gisela Lindskog, psykodramaledare, lärare, har arbetat mycket med psykodramatiska metoder i skolan
  2. Per Henriksson, psykodramaregissör TEP, medgrundare till svenska psykodramaskolan, barn- och ungdomspsykiater. Workshop: Dynamicä theatre och psykodrama.

 • Kl. 15:30 – 16:00 Avslutning i helggrupp.

Detaljer

Börjar:
maj 7 kl10:00
Slutar:
maj 8 kl16:00

Plats

Runda vägen 25
Runda vägen 25
Bromma, Stockholm 16751 Sverige
+ Google Map

Comments are closed.