Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Roller i förändring

mars 15 kl18:30 - 21:30

Världen omkring oss förändras ständigt. Vi ingår i olika system där våra relationer och vår roll i den grupp vi befinner oss påverkas, antingen det är vår familj, vår arbetsplats eller samhället i stort. Ibland klarar våra roller att hantera förändringen men inbland gör de inte det. De skapades för en helt annan verklighet och är inte alls anpassade för den nya situationen utan måste förändras eller förkastas.

Grundläggande i psykodrama är idén att de roller vi har lärt oss genom livet har formats i samspel med andra. Både i relation till andra människor och i relation till den miljö vi befinner oss. JL Moreno som skapade psykodrama menade att rollerna tillsammans utgjorde vårt själv.

Under kvällsseminarierna kommer vi att med hjälp av psykodrama undersöka och förstå våra roller. Arbetet syftar till hitta nya förhållningssätt och bryta invanda, stelnade mönster. Mönster som tidigare fungerade bra, men som inte längre fungerar. Psykodramascenen är vårt laboratorium där vi kan utforska roller och situationer och prova nya förhållningssätt. Allt är möjligt att prova utan att det får de konsekvenser det skulle ha fått i den verkliga världen 

Mer om Psykodrama

Psykodrama skapades av Dr JL Moreno. Moreno hade en stor tro på människans förmåga att vägleda och hjälpa sig själv. Inspirerad av barnens förhållande till omvärlden såg han betydelsen av leken. I barnens spontana spel hade önskningarnas magi en central plats. Barns lek och rollspel kan vara grymma, kärleksfulla, orealistiska, realistiska, men lämnar en känsla av välbefinnande. Fantasin är ett sätt för barnet att behärska sin situation i en hård och stor värld och få förtroende för sitt ”jag”.

Psykodrama används för personlig utveckling, vägledning och i terapeutiska syften. Men också för att utveckla färdigheter som skådespelare och teaterregissör och coaching. Psykodrama är en konstform med kognitiva och beteendemässiga inslag. När man som deltagare deltar i sina egna och andras drama utvecklar man nya roller. Rollrepertoaren ökar vilket ökar förmågan att hantera gamla och nya situationer. Fokus ligger på att utveckla resurser och därmed öka kompetensen att hantera olika situationer.

Ledare

Urban Norlander, psykodramaregissör TEP (Trainer, Educator, Practitioner genom NBE), Diplomerad coach (ICF) och utbildad skådespelare, regissör och teaterpedagog. Har arbetat med barn- och ungdomsgrupper och lärarfortbildningar i grundskolan och på universitet. Samt med arbetsgruppsutveckling vid personalutbildningar i företag. 

Ang Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och tillämpar de restriktioner som eventuellt är nödvändiga  när det gäller sammankomster. Det är skönt att vi äntligen börjar återvända till någon sorts normalläge. Vi ställer inga särskilda krav på dig som deltagare men naturligtvis är vi tacksamma om du inte kommer när du är förkyld.

Dessutom kommer det att finnas handsprit tillgängligt.

Övrig info

Plats: Gjuteriet, verkstadsgatan 1,  Karlstad
Kostnad: 1300:-

Kursstart
Tisdag 15 mars kl 18:30 – 21:30

Övriga tider
Tisdag 29 mars kl 18:30 – 21:30
Tisdag 12 april kl 18:30 – 21:30
Tisdag 10 maj kl 18:30 – 21:30
Tisdag 24 maj kl 18:30 – 21:30

Sista anmälningsdag är tisdagen den 7 mars

Kontakt

Urban Norlander
0707-548803
info@svenskamorenoinstitutet.se

Välkommen!

Anmäl dig här

Ange här om det är något du vill att vi ska veta i still med allergier eller liknande

Vi samarbetar med studiefrämjandet

Print Friendly, PDF & Email

Detaljer

Datum:
mars 15
Tid:
18:30 - 21:30
Evenemang Kategori:

Arrangörer

Svenska Morenoinstitutet
Studiefrämjandet

Plats

Gjuteriet
Verkstadsgatan 1
Karlstad, Värmland 65219 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0707548803

Comments are closed.