Psykodrama på distans


Evenemangsdetaljer

Detta evenemang slutade på 12 maj 2020


Tre kvällar om att arbeta med psykodrama online

Moreno betonade det genuina mötet, rollbytet och förmågan att känna in sig varandra och se på varandra med den varandras ögon (tele). Hans tankar om kreativitet och spontanitet är grundläggande i hans filosofi. Han såg med nyfikenhet förhoppning och bävan på den tekniska utvecklingen i början på 1900-talet och ansåg att det fanns stor risk att människor skulle bli slavar under maskiner. Det enda sättet att lösa det, menade han, var genom att träna upp sin kreativitet och spontanitet och därigenom kunna hantera den föränderliga värld vi möter. I dag när vi har kommit en bit in i det 21:a århundradet är det än mer aktuellt. 

Pandemin har ytterligare ställt allt på sin spets och det har blivit omöjligt att träffa fysiskt för att arbeta med psykodrama. Därför vill vi bjuda in till att prova att arbeta med psykodrama online. Förvånansvärt mycket av det vi gör när vi möts fysiskt går att göra online. Dofter beröring och den rumsliga känslan kan vi inte använda istället får vi förlita oss på vår föreställningsförmåga

Psykodrama betonar relationer och är inte individuell terapi i grupp utan snarare relationsterapi. När vi nu möts online är det viktigt att hålla kvar vid det. Under tre kvällar mellan kl 18 och 21 träffas vi med datorn eller surfplattan som redskap. 

Innehåll

Fokus kommer att ligga på de roller vi har i livet och på vilket sätt de förändras och hur vi vill och kan hantera det. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av psykodrama. Vi kommer att använda Zoom som programvara och du kommer att få fler instruktioner när du har anmält dig. 

Välkommen! 

Ledare

Urban Norlander, psykodramaregissör (TEP dvs. Trainer, Educationer, Practitioner. Certifierad av Nordic Baltic Board of Examiners), skådespelare och teaterpedagog och professionell coach samt handledare utbildad vi Ersta Sköndal Bräcke.

Information och anmälan

Har du några funderingar är du välkommen att höra av dig till mig.
Urban Norlander, urban@norlanderdialog.se, +4670 707548803

Du anmäler dig genom att fylla i anmälan här nedan och kommer sedan att få en faktura på beloppet. Jag vill ha din anmälan senast 21 april

Print Friendly, PDF & Email

Kursanmälan

D Bokning är inte längre tillgänglig för det här evenemanget

Comments are closed.