Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Öppen scen (Framtidshopp)

mars 14 kl. 18:30 - 21:30 CET

En öppen scen för dig som är nyfiken på psykodrama.

Att våga tror på framtiden och finna hopp trots att det ser mörkt ut i vår omvärld är alltmer betydelsefullt. Under kvällen arbetar vi med psykodramatekniken framtidsprojektion som inspiration till och förberedelse för förändring. Vi skapar och gestaltar våra målbilder och förhoppningar på psykodramascenen. Du behöver inga förkunskaper i psykodrama. Vi kommer att presentera psykodrama i praktisk handling och du får möjlighet att själv prova olika moment. Allt i din egen takt.

Om psykodrama

Psykodrama är ett kreativt konstnärligt sätt att utveckla vår förmåga att hantera den komplexa föränderliga verklighet som omger oss och att träna oss i att stå upp för ett mänskligt humant samhälle.
Psykodrama är inte en lösning men ett sätt att arbeta med sig själv och sina relationer och öka sin medvetenhet för att kunna göra medvetna val i stort och smått. Det är också ett sätt att bryta gamla mönster som inte längre fungerar och träna in nya som är bättre anpassade till den verklighet som vi ska hantera.

Psykodrama används inom terapi, pedagogik, handledning, personlig utveckling och grupp- och organisationsutveckling. Det innehåller också färdigheter som du har nytta av som coach, skådespelare och ledare. När du deltar i dina egna och andras dramer, utvecklar du nya sidor av dig själv. Du ökar din ”rollrepertoar” och din förmåga att hantera gamla och nya situationer på ett mer adekvat sätt. Fokus läggs på att utveckla dina resurser så att du kan berika din livskvalitet genom att utforska det förflutna i nutid och för att kunna ta fullt ansvar för din framtid.

Tider och teman
  • 31 januari. Tema roller (anmäl dig senast 27 januari) Passerat
  • 14 februari. Tema förändringsarbete (anmäl dig senast 9 februari) Passerat
  • 14 mars. Tema framtidshopp (anmäl dig senast 9 mars)

Ledare

Urban Norlander
Psykodramaregissör TEP (Trainer, Educator, Practitioner genom NBBE), Diplomerad coach (ICF), Utbildad handledare i psykosocialt arbete vid Ersta Sköndal Bräcke högskola samt utbildad skådespelare, regissör och teaterpedagog.

Urban har arbetat i med barn- och ungdomsgrupper och lärarfortbildningar i grundskolan. Samt med handledning och arbetsgruppsutveckling vid personalutbildningar i företag. Driver grundutbildning i psykodrama vid Svenska Morenoinstitutet, har kvällsgrupper med inriktning på personlig utveckling och coaching, samt genomfört ett flertal utbildningar om psykodrama vid Karlstads universitet.

Praktisk info

Lokal:

Vi kommer att vara på Gjuteriet Verkstadsgatan 1 i Karlstad.

Kostnad

Öppen scen ar gratis men komihåg att avanmäla dig i god tid om du får förhinder

Anmälan

Anmäl dig i formuläret nedan.
OBS alla fält markerade med * ska vara ifyllda.

Vi samarbetar med Studiefrämjandet Örebro/Värmland

Anmälningsformulär

Detaljer

Datum:
mars 14
Tid:
18:30 - 21:30 CET

Plats

Gjuteriet
Verkstadsgatan 1
Karlstad, Värmland 65219 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0707548803