Laddar Evenemang

Introduktionskväll för dig som är nyfiken på psykodrama.
Karlstad 17 mars 2024

Psykodrama är en kreativt konstnärlig metod att utveckla vår förmåga att hantera den komplexa föränderliga verklighet som omger oss och att träna oss i att stå upp för ett mänskligt humant samhälle.

Psykodrama är en metod där man i grupp utvecklar sina relationer till andra människor och ökar sin medvetenhet om den dynamik som existerar i alla grupper för att kunna göra medvetna val i stort och smått. Dr Morenos vision var att utveckla en metod som kunde utveckla samhället mot större demokrati och metoden vilar på en humanistisk grund.

Psykodrama bygger på att gruppen som helhet behöver utvecklas för att personerna ska kunna göra det och är så till vida i allra högsta grad en gruppmetod. 

Psykodrama används inom terapi, pedagogik, handledning, personlig utveckling och grupp- och organisationsutveckling. Det innehåller också färdigheter som man har nytta av som coach, skådespelare och ledare. När man deltar i egna och andras dramer, får man möjlighet att hitta och utveckla nya sidor av sig själv och ökar sin rollrepertoar och sin förmåga att hantera svåra situationer.

Lite om kvällen

Du kommer att få en praktisk presentation av psykodrama och alla får möjlighet att prova. Du är lika välkommen även om du inte vill arbeta aktivt utan mer få en uppfattning av hur det kan gå till. Vi svarar på frågor och funderingar. Det tar tid att sätta sig in i psykodrama så processen kommer att ske i vars och ens egen takt.

Ledare

Urban Norlander
Psykodramaregissör TEP (Trainer, Educator, Practitioner genom NBBE), Diplomerad coach (ICF), Utbildad handledare i psykosocialt arbete vid Ersta Sköndal Bräcke högskola samt utbildad skådespelare, regissör och teaterpedagog.

Urban har arbetat i med barn- och ungdomsgrupper och lärarfortbildningar i grundskolan. Samt med handledning och arbetsgruppsutveckling vid personalutbildningar i företag. Driver grundutbildning i psykodrama vid Svenska Morenoinstitutet, har kvällsgrupper med inriktning på personlig utveckling och coaching, samt genomfört ett flertal utbildningar om psykodrama vid Karlstads universitet.

Praktisk info

Lokal:
Vi kommer att vara på Gjuteriet Verkstadsgatan 1 i Karlstad.

Tid:
17:00 – 20:00

Kostnad:
Introduktionskvällen gratis men kom ihåg att avanmäla dig i god tid om du får förhinder

Anmälan:

Anmäl dig i formuläret nedan

Kvällen arrangeras i samarbetar med NBV väst

Anmälningsformulär

Vill du få uppdaterad
information ?

Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev
får du fortlöpande information om våra
workshops, seminarier, konferenser och utbildningar