Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Öppen scen (Roller)

januari 31 kl. 18:30 - 21:30 CET

En öppen scen för dig som är nyfiken på psykodrama.

Rollbegreppet är centralt i psykodrama. Våra roller formas och utvecklas i relation till andra och  takt med att vi får nya relationer utvecklar vi nya roller. Moreno ansåg att vårt jag uppstår ur de roller vi har vilket också innebär att vi är i ständig förändring.  För att fungera och må bra behöver vi alltså en rollrepertoar som är anpassade till det sammanhang vi lever i. Har vi inte det får vi svårigheter och något måste förändras. Antingen vårt sammanhang, våra relationer eller våra roller
 
Under kvällen kommer vi att arbeta med fokus på roller. Du behöver inga förkunskaper. Vi kommer att presentera psykodrama i praktisk handling och du får möjlighet att själv prova olika moment. Allt i din egen takt.
 
Om psykodrama

Psykodrama är ett kreativt konstnärligt sätt att utveckla vår förmåga att hantera den komplexa föränderliga verklighet som omger oss och att träna oss i att stå upp för ett mänskligt humant samhälle.
Psykodrama är inte en lösning men ett sätt att arbeta med sig själv och sina relationer och öka sin medvetenhet för att kunna göra medvetna val i stort och smått. Det är också ett sätt att bryta gamla mönster som inte längre fungerar och träna in nya som är bättre anpassade till den verklighet som vi ska hantera.

Psykodrama används inom terapi, pedagogik, handledning, personlig utveckling och grupp- och organisationsutveckling. Det innehåller också färdigheter som du har nytta av som coach, skådespelare och ledare. När du deltar i dina egna och andras dramer, utvecklar du nya sidor av dig själv. Du ökar din ”rollrepertoar” och din förmåga att hantera gamla och nya situationer på ett mer adekvat sätt. Fokus läggs på att utveckla dina resurser så att du kan berika din livskvalitet genom att utforska det förflutna i nutid och för att kunna ta fullt ansvar för din framtid.

Tider och teman
  • 31 januari. Tema roller (anmäl dig senast 27 januari)
  • 14 februari. Tema förändringsarbete (anmäl dig senast 9 februari) Läs mer
  • 14 mars. Tema framtidshopp (anmäl dig senast 9 mars) Läs mer
 

Ledare

Urban Norlander
Psykodramaregissör TEP (Trainer, Educator, Practitioner genom NBBE), Diplomerad coach (ICF), Utbildad handledare i psykosocialt arbete vid Ersta Sköndal Bräcke högskola samt utbildad skådespelare, regissör och teaterpedagog.

Urban har arbetat i med barn- och ungdomsgrupper och lärarfortbildningar i grundskolan. Samt med handledning och arbetsgruppsutveckling vid personalutbildningar i företag. Driver grundutbildning i psykodrama vid Svenska Morenoinstitutet, har kvällsgrupper med inriktning på personlig utveckling och coaching, samt genomfört ett flertal utbildningar om psykodrama vid Karlstads universitet.

Praktisk info

Lokal:

Vi kommer att vara på Gjuteriet Verkstadsgatan 1 i Karlstad.

Kostnad

Öppen scen aör gratis men komihåg att avanmäla dig i god tid om du får förhinder

Anmälan

Anmäl dig i formuläret nedan

Vi samarbetar med Studiefrämjandet Örebro/Värmland

Anmälningsformulär

 

Detaljer

Datum:
januari 31
Tid:
18:30 - 21:30 CET

Plats

Gjuteriet
Verkstadsgatan 1
Karlstad, Värmland 65219 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0707548803